Chinatown Far East Cuisine Felsefesi ve Hikayesi

Yenilenen yüzü ile Chinatown Far East Cuisine Uzak Doğu köklerinin gelenekselci anlayışını, modern ve sürdürülebilir bir dille, Uzak Doğunun rahat atmosferini yaşatan ve daima “oradaymış gibi” hissiyat uyandıran bir mekanı sizlere sunmaktadır.

Mekan içerisinde kullanılan dekorasyon elemanları Feng-Shui öğretisinde Çifte Mutluluk (Double happiness), İyi Şans (Good fortune), Refah (Rrosperity), Ömür (Longevity) anlamına gelen sembollerden yola çıkarak tasarlanıp üretilmiştir. Feng-Shui, “rüzgâr” ve “su” anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Feng-Shui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamayı amaçlayan, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır. Bu terimin kaynağının “Rüzgârlar vahşi / Güneş ılık / Su berrak / Ağaçlar gür” şiirinden geldiğine inanılır.

Chinatown Far East Cuisine basılı tasarımları oluşturulurken, Uzak Doğu sanatının önemli bir parçası olan ve bir mürekkep sanatı olarak bilinen Sumi-e tarzından esinlenilmiştir. Sumi-e sanatı 7. yüzyılda Çin’de ortaya çıkan ve tüm Uzak Doğu’ya yayılan bir resim tekniğidir. Diğer adıyla ‘suibokuga’ olarak bilinen sumi-e sanatı, 14. yüzyılda Zen rahipleri vasıtasıyla Japonya’ya yayılmıştır. Kelime olarak Japonca’ da mürekkep anlamındaki “sumi” ve resim anlamındaki “e”den gelmektedir. Zen anlayışı, sanata doğayı getirmiştir. Zen inanışına göre ruh, ancak doğa içindeyken huzura kavuşabilir. Bu nedenle görkemli dağlar, alacakaranlıkta ışıldayan sular ve ormanlar Çin resminde kullanılmıştır. Hızlı fırça vuruşları ile ipek üzerine bazen bir manzara, bazen tomurcuklu bir bahar dalı yapan ressamın beklentisi, bu dalın, onu görenin zihninde çiçek açmasıdır.

Chinatown Far East Cuisine sizlere Uzak Doğu mutfağının geleneksel ve eşsiz lezzetlerini, Uzak Doğu kültürünün dingin atmosferi ile harmanlayarak sunuyor.